Planning Familiale

BURKINA

Campagne rond familieplanning


Dagelijks worden de verpleegsters en verplegers in Tansila geconfronteerd met de onwetendheid inzake familieplanning

Om dit probleem bij de kern aan te pakken, startte we in 2015 een sensibilisatie- en vormingscampagne rond familieplanning, voorbehoedsmiddelen.


Dankzij een goede samenwerking met het medisch centrum, het college Privé Catholique Agnes Willems en de Katholieke radiozender in Nouna, leidde dit meteen tot een overweldigend succes.

Door de plaatselijke hoofdverpleger werd er maandelijks in de 2 klassen lessen gegeven i.v.m. sexuele voorlichting en familiale planning.

Ook werden er theatervoorstellingen gehouden in 5 dorpen rond Tansila. Deze theatervoorstellingen werden volledig uitgewerkt door abbé Pierre Sanou en opgevoerd door medewerkers van de Katholieke radio van Nouna.


De vormingssessies waren een groot succes.

We hopen alles terug te kunnen hervatten als de politieke situatie rustig is geworden.

Deze grootschalige actie kon enkel en alleen tot stand komen met de aanzienlijke financiële steun van Helpingnet Geel.


Dankjewel !


BALEN

Januari 2018:


Familiale planning blijkt toch wel een groot tekort te zijn in veel Afrikaanse landen.

Dankzij Helpingnet Geel en de koekjesactie van de leerlingen van het 5de leerjaar van de Gesubsidieerde Basisschool in Balen-Centrum, zijn we in januri 2018 opnieuw gestart met sexuele voorlichting in Tansila en de omliggende dorpen.

Een groep vrouwen gaat op dorpspleinen actie voeren onder de vorm van een toneelvoorstelling.

In de scholen worden ook lessen gegeven aan de jongeren en de meisjes krijgen nog extra lessen rond persoonlijke hygiëne.